FEDA ontwikkelt al enkele jaren Technische Leergangen. Boekwerken met hierin verzamelde kennis over een specifiek onderwerp. De Technische Leergangen worden altijd ontwikkeld met een aantal FEDA-leden die met hun kennis en kunde over dit vakgebied de branche willen verbeteren. De Technische Leergangen worden vaak gebruikt als leermiddel of naslagwerk.

Alles over Askoppelingen

De succesvolle lijn Technische Leergangen van FEDA omvat inmiddels elf titels, een nieuwe editie is in de maak én er is net een nieuwe leergang verschenen: Askoppelingen.

Ook deze Technische Leergang is gemaakt op initiatief van FEDA, die het belangrijk vindt om de markt te voorzien van professionele technische informatie.

“Askoppelingen zijn zeer breed toegepaste aandrijfcomponenten waarover heel veel valt uit te leggen. Immers, in vrijwel alle gevallen waarbij een motor een last aandrijft, veelal via tandwielkasten en assen, worden koppelingen toegepast. Die komen we dus tegen in auto’s, machines, elektrische rolstoelen, kranen, schepen, bedenk het maar. Pas je een koppeling verkeerd toe, dan kunnen er al snel problemen opduiken, wat we met deze nieuwe uitgave natuurlijk proberen te voorkomen.”

Auteur Rob van den Brink

Verder lezen? Lees dan deze editie van FEDA Digitaal.

De nieuwste Technische Leergang Askoppelingen is vanaf nu verkrijgbaar in de MK-webshop.

Overig nieuws